28 Ekim 2015 Çarşamba

Peter Thomas Roth Ultra- Lite Oil-free Moisturizer


Yağlı ve karma ciltler için muhteşem bir nemlendiriciden bahsetmek istiyoruz size. Ultra ince ve yağsız formüle sahip Peter Thomas Roth Ultra- lite Oil-free nemlendirici cilde uygulandığında kolayca emiliyor. Bazı nemlendiricilerde olduğu gibi ciltte yapış yapış bir etki bırakmıyor ve yağlı bir tabaka yaratmıyor. Bu nemlendiriciyi uyguladığımda cildimin ciddi anlamda sakinleştiğini ve mutlu olduğunu hissediyorum. 




27 Ekim 2015 Salı

Peter Thomas Roth Glycolic Acid 3% Facial Wash



Bugün ve yarın size uzun zamandır bahsetmek istediğim bir markanın ürünlerini anlatmak istiyorum. Peter Thomas Roth çok fazla duymadığımız fakat efsane ürünleri olan bir marka. Peter Thomas Roth markayı 1993 yılında kurmuş, kendi sorunu da olan akne için etkili ürünler keşfetmek ile başlayan yolculuğu anti aging ile devam etmiş. Ürünlerdeki yüksek konsantrasyonda vitaminler, antioksidanlar ve bitkisel ekstreler performansın ve penetrasyonun artmasını sağlıyor.






26 Ekim 2015 Pazartesi

Avene Hydrance Optimale Nemlendirici, cilt tonu düzenleyici

Avene Hydrance Optimale nemlendirici, cilt tonu düzenleyici tazelenmiş, sağlıkla ışıldayan, mükemmel bir cilt tonu sağlamayı vaad ediyor. İçeriğindeki Avene termal su, Meiboserin, Lipomucine ile uzun süreli nemlendirme sağlıyor. Yüksek UVB-UVA koruması (SPF 30) ve serbest radikallere karşı bir kalkan oluşturuyor. Yumuşak, matlaştırıcı ve pürüzsüzleştirici ajanları sayesinde mikro çizgileri doldurarak, cilt tonunu düzenliyor ve cildin ışıltısını arttırıyor. Bakır ve pembe renkli sedefli ajanlar sayesinde soluk cilt tonunu düzenleyerek doğal bir görünüm sağlıyor. 

Karma ciltler için, ince ve matlaştırıcı yapısı ile LEGERE, kuru/çok kuru ciltler için, pürüzsüz ve yumuşak yapısı ile RICHE olmak üzere iki çeşidi bulunuyor. 









21 Ekim 2015 Çarşamba

Yves Saint Laurent Black Opium


Şimdi bir parfüm seç, hayatının sonuna kadar o parfümü kullanacaksın deseler tercihim kesinlikle YSL Black Opium olurdu! Kahvenin uyarıcı etkisiyle yaseminin muhteşem kokusun birleştiği efsane parfüm!

Üst notalarında portakal, armut ve pembe biber, orta notalarında kahve ve yasemin, alt notalarında ise vanilya, paçuli ve sedir ağacı barındırıyor. 

İlk sıkıldığı anda çok yoğun gibi gelse de yarım saat sonra koku tamamen kendini buluyor ve bambaşka bir şekle bürünüyor. Kış için uygun olduğu söylense de ben yaz günlerinde bile kullanmayı düşünüyorum. Çünkü cidden çok güzel ve çok kalıcı.












Yasemin kokusunu sevenler ve kahveden vazgeçemeyenler mutlaka bu kokuya bir söz atmalı :)

Sephora, Tekin Acar gibi büyük kozmetik mağazalarında bulabilirsiniz. Eşimden hediye olduğu için fiyatını tam olarak bilemiyorum maalesef. 

i-Envy by Kiss Trio Lash takma kirpik



Siz de benim gibi kirpikleri  kısa, düz ve üstelik uçları sarı olduğu için daha da kısa görünenlerdenseniz takma kirpikler bir çözüm olabilir. Bugüne kadar birçok markanın sayısız maskarasını denedim. Kimi tamamen etkisizdi, kiminin az da olsa etkisini gördüm fakat takma kirpik etkisi yaratan bir maskara buldum diyemem. Bu nedenle geriye tek bir çözüm kalıyor, takma kirpik. İpek kirpik hiç bana göre değil çünkü. Takma kirpik seçerken ise hem doğal hem güzel görünmesi önemli. Komple kirpiklerde doğal bir görünüm elde etmek zor olduğundan ben üçlü kirpiklerden kullanmayı tercih ediyorum. En son Kiss markasının kirpiklerini denedim. İçinde farklı boyutlarda 30 adet kirpik var, yapıştırıcısı da içerisinde. Tekli ve üçlü kirpiklerin kullanımı tüm kirpiklere oranla daha zor, takarken çok daha dikkatli olmak gerekiyor fakat sonuç kesinlikle daha doğal oluyor. 

Ben dış kirpik bitimine iki veya üç adet yapıştırarak uyguluyorum. İsteğe göre daha az ve daha çok uygulanabilir. Watsons veya Gratis mağazalarında bulabilirsiniz, fiyatı 27 tl civarındaydı. 


Takma kirpik etkisi yaratan bir maskara çıkana kadar takma kirpiğe devam!