20 Şubat 2013 Çarşamba

Bıttım sabununu bileniniz var mı??

Eşim birkaç gündür Mardin- Urfa taraflarını dolaştı iş için.. Bir gün konuşurken sana "Bıttım sabunu" alayım mı dedi? Ben de o ne ki dedim.. Daha önce duymuştum da bu kadar değerli bir sabun olduğunu bilmiyordum.. Hadi beraber öğrenelim nasıl faydaları varmış..İçinden çıkan kağıtta neler yazıyor acaba?

Bıttım sabunu Güneydoğu Anadolu bölgesinin doğu kısmında ve Mardin'in zınnar bağlarında  üretilen özel bir güzellik sabunudur. Yabani fıstıktan üretilen sabun yüz için olduğu gibi saç temizliğinde de kullanılabilmektedir. Yabani fıstık (bıttım) bitkisinden üretilen zeytinyağlı sabunda hiçbir katkı maddesi kullanılmaz.

Deri dökülmelerine ve kepeğe karşı çok etkilidir. Saçları besler ve yumuşatır. Beyaz saçlara doğal güç vererek zamanla tekrar doğal rengini almasına yardımcı olur.  Sivilceleri yok etmede etkilidir. Hiç bir yan etkisi yoktur..

Evet yazılanlar bu şekilde.. Aslına bakarsanız yüzüm için kullanmaya cesaret edemiyorum, saçlarım için kullanmakla ilgili de tereddütlerim var.. Çok  yararlı olduğunu okudum ama sanırım sadece saçlarım için deneyebilicem. Sonuçta iyi gelmezse yüzdeki etkilerini yok etmek çok daha zor, saçlar bir şekilde kendini toparlar.. Bu arada okuduğuma göre Prens Charles bile bu sabundan kullanıyormuş.. Ayy bak şimdi o adamı baz alırsak ona pek yaramamış gibi görünüyor :)

Siz hiç kullandınız mı bu sabundan ya da duydunuz mu birşeyler?? Benimle bildiklerinizi paylaşır mısınız??








2 yorum:

Unknown dedi ki...

merhaba Aylincim,
bıttım sabunuyla ilgili yazdıklarını okudum..benim şu anda 19 yaşında üniversite öğrencisi olan kızım doğduğunda pek tarama özürlüydü:D
ilkokula gelene kadar 3-4 kere saçlarını kazıttık ve düzenli olarak bıttım sabunuyla yıkadım saçlarını..
gerçekten çok işe yaradı ki şu anda saçları oldukça gür ve beline kadar uzun..ben kızımın saçında kullandığım için sana saç yönünü anlatayım istedim..neticede beğenmezsen vücuduna kullanırsın..bence ziyan etme.. gerçekten güzel bir sabun..güle güle kullanmanı dilerim..öpüyorum..

Unknown dedi ki...

Ay canım ya sağol valla bu yorumunu görünce çok sevindim.. Sanırım artık deneyebilirim bu sabunu :) Benimle paylaştığın için teşekkür ederim. Bu arada Allah bağışlasın kızını :)