28 Temmuz 2013 Pazar

Yeni başlayanlar için Kaş.. Bölüm 2 ;)

Bu seneki kaş tatiline dair genel bilgileri şuradaki yazımda size aktarmıştım, ikinci bölüm olarak da Kaş'ta ne yenir, ne içilir, nerelere gidilir anlatacağım demiştim, birazcık geciktim kusura bakmayın :) 

Bu yazı kesinlikle diğerinden çok daha faydalı, o kadar ki Kaş'a giderseniz bunları yapmadan gelmeyin! Sonra da bana bir dua ederseniz sevinirim :)

Hadi başlıyoruz..




Kaş'ın sahilinden sürekli Limanağzı'na tekneler kalkıyor.. Belli bir saati yok, 6-8 kişilik tekneler sürekli gidip geliyor, en fazla 10 dk beklersiniz.. Limanağzı Kaş'ın kesinlikle en güzel yeri bence.. Koyun içinde birçok beach bulunuyor, istediğinizi seçebilirsiniz, ben ilkine yani Bilal's Beach'e gidiyorum her seferinde.. Denizi çok güzel, dalgasız ve sakin oluyor.. Yemekler için aynı şeyi söyleyemeyeceğim, beklentinizi düşük tutup giderseniz hiç sorun olmaz. Amaan zaten alt tarafı bir öğlen yemeği diye bakarsanız olaya çok mutlu olursunuz benim gibi :)





Böyle de bir deniz işte.. Durgun, sıcaklığı muhteşem, tertemiz..









Bir akşamınızda mutlaka Ruhi Bey meyhanesine uğrayın.. Hatta uzun kalacaksanız birkaç kez de uğrayabilirsiniz. Sahibi çok şeker biri ve çok ilgili.. Tüm müşterileri çok güzel bir şekilde ağırlıyorlar.. Mezeleri muhteşem, fakat en güzeli sütte dil balığı.. Bilmiyorum daha önce yediniz mi ama ben ilk kez yedim.. Ben ki balık konusunda inanılmaz pürüz bir insanımdır, bayıldım diyebilirim!!


Tabağını silip süpüren Aylin :)




Meşhur sütte dil balığı..





Bir gününüz de Kekova turuna ayırmanızı tavsiye ederim.. Arabayla Kekova'ya kadar gidiliyor, oradan tekneyle birçok yeri geziyorsunuz.. 5-6 koyda yüzme molası veriliyor. En güzel yerlerden biri Simena yani Kaleköy..





Dondurmaya ulaşmak için tırmanan Aylin :)





Ve sonunda meşhur Kaleköy dondrumasına ulaştım.. Sadece 3 çeşit var.. Fındık, şeftali ve muz.. Resmen meyvenin kendisini yiyormuş etkisi yaratıyor, o kadar güzel!! Fındıklıdan çok tat alamadım ama diğerleri muhteşem!!





Bir diğer gün ise Adalar turu yapmanızı tavsiye ederim. Ama bu turu "Kadiroğlu" teknesi ile yapmak büyük ayrıcalık.. Tekne muazzam zaten, en fazla 12 kişi ile açılıyor, hatta bazen 6.. Sanki özel teknemmiş kadar rahattım ben :) Sahibi Ramazan abi nasıl tonton nasıl tatlı bir adam.. Yemekler bir tekne turuna göre inanılmazdı, hatta bol bol yapmışlardı herşeyden.. Adalar turuna çıkacaksını diğer tekneleri es geçip direkt Kadiorğlu teknesine gidin, bana dua edersiniz sonra ;) Tavşan adasında tavşanları görürsünüz belki.. Ben göremedim, hatta adaya çıkmayı denedim ama çok dalga vardı, kıyıya vuran balina gibi olmamak için geri döndüm :)





Ramazan abi bana poz verirken :)








Naturel de yemek yemeden asla dönmeyin.. Hatta sahibi Cafer Bey'e selamımı söyleyin, o da çok iyi bir esnaf.. Zaten Kaş'ın esnafı cidden çok ilgili ve çok iyi.. Sanırım cennete yaşadıklarından bu kadar pozitifler :)
Naturelde neler yiyebilirsiniz? Nar ekşili tavuk mutlaka denenmeli!! Sonra kuzu incik ve sigara böreği..Hepsi nefis.. Bu da sevimli salatası..




Daha önce de Nur Beach Hotelde kaldığımızdan bahsetmiştim.. Nerden bilirdim kaldığımız yerin en muhteşem restoranlardan biri olduğunu.. Hayatımda yediğim en nefis hamburgeri yapmışlardı, o kadar iddialı.. Onun dışında barbekü soslu karidesi mutlaka ama mutlaka deneyin.. Bir de narlı mojito'sunu içtiniz mi tamamdır..



Ay bu da lokmacı teyze.. Kaş'ta meşhurmuş.. Fotoğraf çok bulanık çünkü fotoğraf çektiğimi görseydi muhtemelen beni azarlardı.. En muhteşem lokma onda, ama teyzemiz biraz tatlı sert :) Bu arada içiniz rahat olsun lokmadan bol bol yiyebilirsiniz, kilo yapmıyor bana güvenin ;)






Bir de Saklıkent maceramız var!! Eşim ve arkadaşlarımızla bir gidip görelim dedik.. İçinden sular akan bir Kanyon var diye biliyoruz, böyle azıcık yürüyorsun sonra dönüyorsun falan.. Kimse bana demedi ki Aylin kanyonun içinde 5 km yürüyeceğiz, bir de üstüne rafting yağacağız! Ben ki herşeye mızmızlanan, bir yerime birşey olacak diye tırsan insan o kanyonda nasıl o kadar yürüdüm hala inanamıyorum, hoş eşim de inanamıyor ya :) Raftingi satın aldığımız adam bize kanyonda yürümeye başlayın1.5 km'yi çok rahat yürürsünüz, sonra karşınıza sizi kayaların üzerine doğru çekmeye çalışan adamlar çıkacak onlara inanmayın devam etmeyin çok tehlikeli dedi.. Ben nasıl böyle bir gaflete düştüm de eşimin aklına uyup devam ettim hala inanamıyorum!! Biz baya bir yürüdük, bol bol düştük, oramızı buramızı çizdirdik, dönerken yürüyecek halimiz kalmamıştı, ama gruptaki erkekler çok mutluydu.. Ertesi gün kollarımın nasıl ağrıdığını anlatamam size!! Neyse bu maceranın hemen peşinden hayatımda ilk kez rafting yaptım.. Hiç pişman olmadım ama.. Sadece su baya bir soğuktu, çivi gibi diye tabir ettiğimiz cinsten.. Bir de kalçanızı sürekli yukarıda tutmanız gerekiyor, nehir çok derin olmadığından sığ yerlerde taşlara çarpması işten bile değil, o da baya ağrılı oluyor :)






Gelelim Kaş'ın eğlencesine.. Öyle cıstak cıstak bir eğlence istiyorsanız Kaş'a gitmeyin derim.. En hareketli mekanlarından biri Mavi bar, aşağıda gördüğünüz rengarenk sandalyeli yer.. Burada da akşamları oturup müzik dinleyebilirsiniz, öyle oynamalı mekanlar yok yani :) Ben ihtiyaç duymadım ama belki siz duyarsınız..



Kaş ile ilgili size anlatacaklarım bu kadar :) Aklınıza takılan bir soru olursa bana yazın.. Gitmediyseniz hala mutlaka bir gidin derim.. Cennet'den bir ön gösterim gibi resmen.. Huzur bulmak için muazzam bir yer.. Umarım ne kadar güzel olduğunu anlatabilmişimdir.. Nasıl beğendiniz mi bakalım?

8 yorum:

kumralkizdan dedi ki...

Gitmek istiyorum ya cok guzeel :(

Burcu dedi ki...

Biz de eşimle gitmeyi istiyoruz bu yıl. Yalnız merak ettiğim şey kalınacak yerlerin fiyatı... Herhangi bir bilginiz var mı bu konuda?

Unknown dedi ki...

çok güzel görünüyor :) gitmedim ama gitmeyi düşünüyorum

☣ Kirazlı Dondurma ☣ dedi ki...

Bu iki yazın Kaş'a olan merakımı iyice arttırdı :)

Saklıkent harika bir yer ben bayılmıştım! O kayalardan öteye geçmedim yalnız iyi de yapmışım sanırım :) Ha bi de Saklıken'teyken orana burana çamurdan maske yaptın mı merak ettim :)

Unknown dedi ki...

Mutlaka gitmelisin :)

Unknown dedi ki...

Guzel otellerde geceligi 150 tl ye gayet iyi odalar bulabilirsin

Unknown dedi ki...

yaz bitmeden git bence :)

Unknown dedi ki...

Yok canim yapmadim :) hatta bak al sana dogal kozmetik dediler de ben o konularda biraz gicigim bilmedigim seyleri surmem :)