25 Haziran 2013 Salı

Bu blogun arka fonu ne anlama geliyor ki acaba?

Valla ilk başta itiraf edeyim de kurtulayım.. Blogumu açarken herkes gibi arka fon arayışına girdim.. Hep açık tonlarda, özellikle beyaz bir arka fon kullanılması tavsiye edilir biliyorum ama ben bu fonu ilk gördüğümde kullanmaya karar vermiştim bile.. Karar verdim ama tamamen bilinçsiz bir şekilde.. Ne bilirdim bu kadar derin anlamları olduğunu.. Geçenlerde bir hocama blogumu gösteriyordum, Aylin bu arka fonu özellikle mi seçtin dedi, hayır dedim, o zaman sakuranın hikayesini mutlaka araştır hatta blogunda da yaz dedi.. Biraz araştırdım cidden yazmaya değermiş.. Hadi bakalım neymiş..

Sakura diyince hepimizin aklına ne gelir? İngilizcesi cherry blossom, kiraz çiçeği anlamına gelir, kozmetik sektöründe bol bol faydalanılır falan.. Gelelim işin aslına..

Sakura dediğimiz çiçeğin ömrü sadece 10 gün ile sınırlı, bu nedenle de Japonlar için çok önemli ve paha biçilemez.. Bu paha biçilemez çiçek Japonyada yeni başlangıçların simgesi olarak kabul ediliyor.. Hatta bu çiçek o kadar değerli ki Japonyada hanami olarak adlandırılan parklarda kiraz çiçeklerini seyretmek için festivaller bile düzenleniyor.. Ayrıca bu çiçeği yapan kiraz ağaçlarının hüzünlü bir tarafı da var, bu ağaçlar sadece çiçekleri için yetiştiriliyor, meyve vermiyormuş :(

Sakura o kadar değerli ki her yıl ağaçların ne zaman çiçek açacağı meteoroloji bürosu tarafından ilan ediliyor, o derece..

Sakuraların diğer bir özelliği ise Samuraylar ile ilişkilendirilmesi.. Rivayete göre samuraylar sakuralar ortaya çıktığı zaman uzun uzun onları seyrederlerdi.. Bu olayın felsefesi ise şöyle; Kiraz çiçekleri en olgun zamanında düşmektedir ve bu yönüyle samurayın savaş anında, en güçlü zamanında ölebileceğini, her an ölüme hazır olması gerektiğini hatırlatıyordu. Böylelikle bir samuray, yaşam ve ölüm kavramlarının sorgulamasını en anlamlı şekilde yapmış oluyordu.


Yaa nasıl ama dediğim kadar varmış değil mi? Ben çok etkilendim.. Ne demişler "Yarın ölecekmiş gibi yaşa bugünü".. Ben öyle yapmaya çalışıyorum, siz de öyle yapın.. Sevdiğiniz kişilere onları ne kadar sevdiğinizi söyleyin, saklamayın.. Sizi üzen kişileri de hayatınızdan hemen çıkarın gitsin.. Zaten hayatta en önemli şey hayatınızdaki kişiler ve onların hayatınıza etkisi.. Gerisini halletmek daha kolay, hepsi bir şekilde oluyor.. Ay ne olduysa bana bugün normalde bu kadar duygusal yazmam.. Kalın sağlıcakla..






2 yorum:

Unknown dedi ki...

Aaaa harikaymış gerçekten...

Unknown dedi ki...

Evet canım çok anlamlı..