1 Ekim 2013 Salı

BVLGARI OMNIA CRYSTALLINE L'EAU DE PARFUME







B V L G A R I

 

                                                   O M N I A
                                                  
                                                    CRYSTALLINE

 L’EAU DE PARFUME
 
 
 
 
 
 

Omnia Crystalline  L’Eau de Parfum, Bulgari Dünyası üzerine ışıklarını yayan, ışıltılı yeni bir parfümdür. Modern bir duyusallığı açığa çıkaran, kristal berraklığında bir mücevher gibi parıldayan kadifemsi ve dokulu bir koku. İkonik bir kadına ithaf olunmuş, Omnia Crystalline  L’Eau de Parfum onu karşı konulmaz yapan ışıltılı bir kadınsılığı ortaya çıkarır. Çoğu kez zıt ancak kusursuzca bir uyum içindeki sert ve yumuşak, kristal ve akıcı, saf ve şehvetli elementlerin bir füzyonu/birleşimi. Bulgari’nin parfümeri sanatını ve onun çok derin Roma köklerinden gelen uzun süreli geleneğini yansıtan kokunun tüm gücünü ve simgelediklerini tam bir ahenkle birleştiren elementler.



Omnia Crystalline  L’Eau de Parfum, kristal ve lotus çiçeği – ana/central temalarına derinlik, sıcaklık ve zenginlik getiren en yeni üyedir.
 
 
Yeni Omnia Crystalline  L’Eau de Parfum, kendini Omnia koleksiyonunun tartışmasız temsilcisi olmakla kutsallaştırmış değişmez bir bestseller olan ikonik selefi, Omnia Crystalline Eau de Toilette’nin yolunu izliyor. Her yaştaki hayranları tarafından beğeni alan, eşsiz tasarımı ve zamansız koku imzasıyla, geçtiğimiz on yılda dünya genelinde yankı yapan büyük bir başarı. Kristalin saflığından esinlenen Omnia Crystalline L’Eau de Toilette, cevher ışıltısını ve parlaklığını yansıtan parıltılı bir mücevherdir. Omnia Crystalline için Usta Parfümcü Alberto Morillas taşın duruluğunu ve gücünü anımsatan, bir saflık ve mutlak güzellik sembolü, kutsal lotus çiçeğinden yararlandı. Bu imza türüne uygun, benzeri görülmemiş bir kararlılık, gerçek bir meydan okuma ile karakterize edilmiş bir koku.
Omnia Améthyste ve Omnia Coral ile seleksiyonu tamamlayan Alberto Morillas, mücevherlerin baş döndürücü/eşsiz yanar dönerliğinden ve parlaklığından esinlenerek evrensel, bağımlılık yaratıcı bir koku ailesi yaratmayı başardı.
 

 
 

 
 
                                         BENZERSİZ BİR KOKU EVRENİ                 
 
 Özel bir lotus çiçeğiyle karakterize edilen Omnia Crystalline, sofistike ve gözden kaybolan kalbi, saf lüksü yayan  kremsi ve şehvetli dokudaki beyaz bir odunsu çiçek  Eau de Parfum.
Bir Akdeniz ruhu imzası ile, değerli doğal içerikleri özgürce kombine eden ödüllü usta parfümcü Alberto Morillas tarafından yaratılan bir koku senfonisi. İtalyan ve Asya kökenli maddelerin/ bileşenlerin haz dolu bir karışımı, nadir ve son derece seçkin hammaddelere dayalı en kaliteli kokuların yeni bir jenerasyonunu yaratmayı amaçlayan Omnia Crystalline L’Eau de Toilette’nin ihtişamlı bir yorumu.  Alberto Morillas lotus çiçeğini daha yoğun, soylu bir tarzda yorumlayarak kendisini aştı. Gençliğini renkli Endülüs bölgesinde dalmış olarak geçiren İspanyol parfümcü, eliyle titizlikle yazdığı kendi özel formülleri ile sağlamlaşan seçkin bir kariyerle iftihar ederek‘‘El yazım benim duygumdur. Formülü yazarken parfümün kokusunu alabiliyorum” diyor.  Omnia Crystalline  L’Eau de Parfum ile Morillas,  özel bir gece için özenle giyinmiş bir lotus çiçeği hayal etti ve orijinal ve benzersiz saf çiçek armonilerini, zarif ve nadide içeriklerle zenginleştirdi.
      Notaların dengesi ile yayılan değerli ve canlı /yaşam dolu his damlaları -lotus çiçeği ve mandalina üst notada olup, kalp notası süsen kökü ve güneş çiçeği ve alt notası beyaz sandal ağacı, Siyam benzoini ve miskten oluşur.
‘‘Bu kokuyu yaratırken, lotus çiçeğine sadık kaldım diyor Usta Parfümcü Alberto Morillas-, bağımlılık yapıcı ve parlak taç yaprak etkisini arttırarak, koku imzasını yeniledim. Bu modern çiçeksi notayı çevrelemek/örtmek için, süsen kökü gibi parfümeride en değerli içerik olan zengin ve haz dolu ham maddeleri kullanmaya karar verdim. Sonuç, beyaz ve saf dokunma hissi/duyusu açısından zengin bu sofistike parfümdür. Onu sıcak ve şehvetli bir kaşmir şal olarak düşünmekten hoşlanıyorum.’’
 
 
                          KOKU PİRAMİDİ  : ÜSTNOTALAR                                                                   

 
 Mandalina –Lotus Çiçeği : Taze ve Berrak
 İlk önce duyuları mest eden İtalyan mandalinasının leziz/keyifli esansiyel yağını, nazik ve taç yaprağı hissi veren taze berraklığı için seçilmiş Lotus Çiçeği takip eder.
 MANDALİNA
 Rutaceae ailesinin üyesi mandalina, anavatanı güneydoğu Asya ,Çin ve Filipinler olan turuncu ya da kırmızı renkli bir narenciye meyvedir.  Kuzey Yarıküre’de Kasımdan Ocak’a kadar süren mandalinanın zamanı kısadır. Esansiyel yağ, meyvenin kabuğunun soğuk baskısıyla elde edilir. Mandalinanın parfümü narenciyeli, taze ve hafif meyvemsidir.
 LOTUS  ÇİÇEĞİ
 Botanik adı : Nelumbonucifera
 Hint lotusu, kutsal lotus, sümbül fasulyesi ya da sadece lotus dahil bir çok isimle bilinen Nelumbonucifera,  Nelumbonaceae familyasından bir bitkidir. Lotus çiçeği yeryüzündeki en eski ve önemli sembollerden biridir. Suyun içinden büyüleyici ve değişmeyen bir günlük rutinde- geceleri göz alıcı güzellikte kutsal bir çiçek, şafak vakti yeniden ortaya çıkmak ve bir kez daha çiçek açmak için kapanır ve su yüzeyinin altına süzülür. Lotus kalp ve ruh saflığını simgeler ve güzelliğiyle Omnia Crystalline  L’Eau de Parfum, kadınlara Asya’nın ince sofistikeliğini tanıtır.
Budist sembolizmi olarak, lotus, bağlanmanın ve arzulamanın bulanık suları üzerinde yüzerek/gezerek, beden, ruh ve ifadenin saflığını temsil eder. Mısır mitolojisinde lotus çiçeği, güneşi, yaradılışı ve yeniden doğmayı sembolize eder. Çiçeksi, taze, şeffaf, berrak bir akordur.
 

 
                                         KOKU PİRAMİDİ : KALP NOTALARI                  
 
Lotus Çiçeği –Süsen kökü-Güneş Çiçeği : Okşayıcı ve Buğulu
 
Parfümerideki en nadide ve en pahalı doğal maddelerden biri lotus çiçeği ve süsen kökünü içeren kadifemsi ve pudramsı kalp/orta notalar, tam bir lüks kucaklayışı yaratıyor.
Bir süsen ve güneş çiçeği örtüsü/şalı, kadınsı, prestijli ve bağımlılık yaratıcı bir karışım oluşturur.                
 
İris Bitkisi (Süsen Bitkisi)
Botanik adı: Iris pallida.
Süsen Uzak Doğu’ya özgüdür ve Avrupa’nın güneyinde çok yaygındır. Süsenin kokusu, ‘‘rhizomes’’ diye adlandırılan köklerinden gelir. ‘‘İris’’ kelimesinin kökü, Yunanca’da gökkuşağı anlamındadır, ancak haberci anlamına da gelir. Yunan Tanrıçası Iris, tanrılardan ölümlülere ilahi mesajı tebliğ ederken gökkuşağı şeklinde görünmüş. Süsen kökü, ona üstün bir lüksün/konforun eşsiz/nadir bir sinonimini sağlayan ekstrakt için kullanıma hazırlanmadan önce, yıllarca hazırlık gerektirir.
Koku notası çiçeksi, pudramsı, yeşil, odunsu.
 
GÜNEŞ ÇİÇEĞİ
 
Botanik adı : Heliotropium.
Heliotropium, Boraginaceae familyası içinde çiçek açan bitkilerin bir sınıfıdır.Bu sınıfın içinde genellikle güneş çiçekleri olarak bilinen  250 ila 300 tür vardır.Bunlar her iki yarıkürenin tropikal ve yarıtropikal bölgelerinde dağılmıştır ve Avrupa’da çok yetişmektedir. ‘‘Güneş çiçeği’’ adı eski bir fikir olarak,
bu bitkilerin çiçek açmaları zamanında sıralı çiçeklerini güneşe doğru döndürmesinden gelmektedir. Helios Yunanca ‘‘güneş’’, tropein ‘‘döndürmek’’ anlamına gelir.Güneş çiçeği, çiçeksi, tozlu,badem
 
 

 
                 


        OMNIA CRYSTALLINE -L’Eau de Parfum 
 
40 ml Vapo Eau de Parfum  : 201.- TL
65 ml Vapo Eau de Parfum  : 248.- TL

  OMNIA CRYSTALLINE -L’Eau de Toilette 
 
25 ml Vapo Eau de Toilette : 131.- TL
40 ml Vapo Eau de Toilette : 172.- TL 
65 ml Vapo Eau de Toilette : 210.- TL

 BANYO SERİSİ 
100 ml Vücut losyonu :  64.- TL
100 ml Banyo ve Duş Jeli ( yeni) : 81.- TL
 
 
 
 
*Basın bültenidir..

 
 
                                         
 
 


1 yorum:

gulcinszn dedi ki...

bu parfümün şişesi için bile alınır :D acaba kokusu nasıl?