9 Nisan 2013 Salı

Saçlarınız yavaş mı uzuyor? Belki de çözüm Biotin'dir..

Yıllardır saçlarımın yavaş uzadığından şikayet eder dururum.. Hepinizin yaptığı gibi bitkisel yağlar, güçlendirici şampuanlar, bakım kremleri vs. kullanıp durdum.. Hepsinin mutlaka etkisi olsa da bir yere kadar maalesef.. Yani saçınız yavaş uzuyorsa ve zayıf bir yapısı varsa çok da fazla yapacak birşey yok.. Tam saçımız kendi haline bırakmışken bir arkadaşımın dökülen saçları için Biotin hapı kullandığını öğrendim, biraz araştırdım ve Biotin'in sadece dökülmeler için değil saç uzama hızını arttırmak için de kullanıldığını öğrendim.. 

Peki neymiş biotin'in yararları??

  • saç dökülmesini azaltır, saçın dayanıklılığını arttırır
  • saç kalitesini arttırır
  • saç uzama hızını %30-50 arttırır
  • saçta kırılma ve çatallanma sorununu düzeltir
Peki tırnaklarda nasıl bir etkiye sahip?

  • Tırnak deformelerini düzeltir
  • Tırnaklarda yumuşamayı azaltır
  • Tırnak kırımlalarını azaltır
  • Tırnaktaki kat kat ayrılmaları düzeltir
  • Tırnak parlaklığını arttırır
Ayrıca bunların dışında yağların enerjiye dönüştürülmesini kolaylaştırdığından diyetlerde öneriliyormuş.. :)

Valla araştırmalar bu şekildeymiş.. Ben Solgar'ın 1000 mikrogram olanından aldım.. Günde 1 kapsül alıyorum. Etkisini göstermesi 3 ay düzenli kullanım sonucunda oluyormuş.. Bakalım deneyip sizlerle paylaşıcam..  Ben sadece saç uzaması için kullanacağımdan düşük dozunu aldım. Daha yüksek dozları problemli saçlar ve tırnaklar için kullanılabiliyormuş.. Eğer bu tarz bir probleminiz varsa doktora gidip biotin kullanmam doğru olur mu diye sormanızı tavsiye ederim.. Kesinlikle yüksek dozları doktora sormadan kullanmayın..

Hap olarak kullanmak istemeyenler için Biotin'li şampuanlar da var.. Mesela Organix'in yeni ürününü aşağıda görebilirsiniz.. Bu tarz bir ürün kullanarak saçınızın uzamasını destekleyebilirsiniz..









5 yorum:

Unknown dedi ki...

Ahh ahh ne çektik bu saçlardan :P Harika bir yazı olmuş bitanemm ellerine sağlıkk <3

Unknown dedi ki...

Haklısın canım ne çektik bu saçlardan :) beğenmene sevindim :)

Unknown dedi ki...

Hem saçımın hem de tırnaklarımın uzamaması ve kırılmasının nedenini şimdi anladım. Çok teşekkür ederim. En kısa sürede deneyeceğim..

Unknown dedi ki...

Rica ederim umarım işe yarar :)

Sedoşun Blogu dedi ki...

biotin şampuanını kullanıyorum çok memnunum ikinci şişedeyim hatta :) biotin hapını araştırırken keşfettim blogunuzu acaba faydasını gördünüz mü hapın saçları uzattı mı bilgi verebilir misiniz?:) sedosun.blogspot.com