30 Nisan 2013 Salı

Sofistike görünmek için ne yapmalı??

Gerçekten makyaj bir kadını vezir de edebilir rezil de.. Bazen çok güzel kadınlar bile makyaj ve bakım konusunda çok basit hatalar yaptıkları için olduklarından daha sıradan görünebiliyorlar.. Aslında o kadar basit birkaç püf noktası var ki, kim olursa olsun bu noktalara dikkat ederse sofistike ve kaliteli görünmemesi için hiç bir engel kalmaz.. İşte daha elegan görünebilmeniz için birkaç tüyo.. Neler doğru neler yanlış bakalım..

TIRNAKLAR





Uzun ve desenli tırnaklar.. YANLIŞ!! Sofistike bir görünüme sahip olmak istiyorsanız hem uzun hem de rengarenk tırnaklar kesinlikle son tercihiniz olmalı.. Her ne kadar herkesin kendi tercihi olsa da sofistike olmanın ilk şartı bu :)






Kısa tırnaklar ve doğal tonlarda ojeler kullanmak..DOĞRU!! Elegan bir görünüme sahip olmak isterseniz kesinlikle yapmanız gereken bu tonlarda ojeler kullanmak..




GÖZ MAKYAJI




Hem parlak hem koyu tonlarda göz makyajı.. YANLIŞ!! Sofistike görünmek istiyorum ben derseniz, koyu renkli ve aynı zamanda pırıltılı makyajdan uzak durmanız gerekecek.. Zira bu tarz makyaj sofistike bir kadının hiç tarzı değil..






Bronz tonlarda göz makyajı.. DOĞRU!! Bu tonlarda göz makyajı yapmanız hem daha sağlıklı bir görünüm elde etmenize yardımcı olacak hem de daha sofistike görünmenizi sağlayacak..




SAÇLAR


Tek renk ve mat saçlar.. YANLIŞ!! Saçlarınız tek renk ise, bir de bu renk çok mat ise hele bir de saçlarınız sağlıksızsa ortaya hoş olmayan bir görüntü çıkması muhtemel..






Saç rengine uygun gölgeler kullanmak.. DOĞRU!! Kesinlikle doğru bir seçim.. Saç rengine uygun gölgeler her zaman daha sağlıklı ve daha genç bir görünüm vaad eder..




YÜZ MAKYAJI




Gereğinden fazla fondöten kullanmak.. YANLIŞ!! Yüzünüzde kalıp gibi duran bir fondöten kullanmak bırakın sofistikeden uzak olmayı doğallıktan uzak olmanıza neden olacağı için hiç de hoş olmayan bir görüntü yaratacaktır. Hatta yaşınızın çok daha fazla görünmesine bile neden olabilir.. Aman dikkat!!





Hafif ve belli belirsiz fondöten uygulaması.. DOĞRU!! Hiç yokmuş izlenimi veren, gayet doğal duran, teninizle bütünleşmiş gibi görünen fondöten kesinlikle en doğru tercih olacaktır.


İşte böyle hanımlar, sofistike görünmenin yolları bunlarmış.. Aslına bakarsanız tüm bunlar sade ve şık görünmenin temel noktaları değil mi zaten, ne dersiniz??






Kaynak: Woman's health mart sayısı

5 yorum:

wishingbeauty blog dedi ki...

ne kadar doğru noktalara değinmişsin.çok keyifli bir yazı olmuş gerçektende:)))

Unknown dedi ki...

Beğenmene sevindim :)

Unknown dedi ki...

Değindiğin noktalar bencede çok doğru canım makyaj yapsanda en azından hafif ve doğal görünümlü olması aşırı makyajdan daha hoş bir görüntüye sahip oluyo bence :)

Unknown dedi ki...

Evet kesinlikle :)

Unknown dedi ki...

Aslında ne kadara basit şeyler di mi canım ya :)