5 Mart 2013 Salı

Kuşburnu ile güzelleşmek mümkün..

Son zamanlarda en çok konuşulan mucize bitkilerin başında kuşburnu geliyor.. Kuşburnu yağının bu kadar faydalı olabileceği aklımın ucundan geçmezdi.. O kadar faydalı ki Hollywood ünlülerinin bile vazgeçilmezleri arasına girmiş.. Sarah Jessica Parker bile göz altı morluklarından kurtulmak için düzenli olarak kullanıyormuş.. O kadar methini duydum ki merak ettim ve araştırdım.. Hadi biraz daha detaylı bilgi alalım.. Nelere iyi geliyormuş?? 

 




Kuşburnu Yağı: Kuşburnu çekirdeklerinden elde edilen yağ, kozmetik sektöründe kırışıklıkları ve erken yaşlanma belirtilerini azaltmak için kullanılmaktadır. Kuşburnu yağı kendi içeriğinde bulunan linoleik asit (Omega 6), linolenik asit (Omega 3) ve Retinol (Vitamin A) ile cilt hücrelerini beslediği için cildin yenilenmesine yardımcı olur.
Kuşburnu Yağının Faydaları: Cilt koruyucu, yaşlanmayı geciktirici, kırışıklıkları önleyici (özellikle göz ve ağız çevresi), sert hava iklimlerinden koruyucu ve hücre yenileyici etkisi bulunmaktadır. Kuşburnu yağından yapılan sabun ise cilt hücrelerini besliyor ve yeniliyor.


Kuşburnu Yağı Nasıl Kullanılır? Yağlı ciltlerde uygulandıktan sonra 15-20 dakika bekletilmeli ve ardından durulanmalıdır. Kuru ve normal ciltlerde isteğe bağlı olarak, durulanmadan bekletilebilir. Yüz için günde bir kez kullanılması tavsiye edilir. El, yüz ve vücut için kullanıma uygundur. Makyaj öncesi uygulandığı takdirde hem makyajın kalıcılığını arttırmakta hem de cildinize güzel bir parlaklık kazandırmaktadır. Aynı zamanda aromaterapi ve masaj seanslarında da kullanılmaktadır.




Bakar mısınız yağlı ciltlere kullanılsa bile problem olmuyormuş.. Tüm bunların dışında duyduğum kadarıyla ciltteki yara izlerinin yok edilmesinde büyük faydası varmış.. Ciltteki yenilenmeyi hızlandırdığından kolayca kaybolmalarını sağlıyormuş.. Bunun yanında kırışıklıklarla mücadelede en büyük yardımcımız olmaya adaymış.. Göz altındaki kırışıklıklarımın artmaya başladığı şu dönemde hiç beklemeden gidip alıcam bundan.. Acaba göz altında yağ bezesi oluşumuna neden olur mu?? Ne dersiniz siz denediniz mi? Denemeyi düşünür müsünüz?






1 yorum:

Unknown dedi ki...

Jessica Parker ne yapsa güzel seviyorum bu kadını : )